Årsstämma Hällbybrunns vägförening den 19/2 2019

Närvarande under mötet från styrelsen Leif Linnskog, Stefan Möller, Robert Norr, Sirpa Karlsson, Eva Andersson, Kristofer Stålnacke, Cecilia Puranen. På stämman närvarade 44 medlemmar.

1. Mötets öppnande

Mötet öppnades av ordförande Kristofer Ståhlnacke kl 19.00 i Skogsvallen Hällby IP och hälsade alla välkomna.

2. Godkännande av mötets utlysande i laga ordning

Stämman godkände mötets utlysning i laga ordning.

3. Val av ordförande för stämman

Stämman valde sittande Kristofer Stålnacke till ordförande för stämman.

4. Val av sekreterare för stämman

Stämman valde sittande Cecilia Puranen till sekreterare för stämman.

5. Val av två justeringsmän och tillika rösträknare.

Stämman valde Kjell Hedqvist och Anna Westberg till justeringsman och kvinna tillika rösträknare.

6. Verksamhetsberättelse

Kristofer Stålnacke läste upp verksamhetsberättelsen för 2018 och stämman godkände den.

7. Revisorernas berättelse

Helen Bäckqvist läste upp revisorernas berättelse. Stämman godkände den.

8. Ansvarsfrihet för styrelsen

Stämman gav styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2018.

9. Förslag på ersättning till styrelsen och revisorerna för 2019

Stämman godkände förslaget på ersättningen till styrelsen och revisorerna.

10. Fastställande av årsavgift till vägföreningen år 2019, 300 kr för hel andel som ska erläggas senast 30 april. Därefter tillkommer påminnelseavgift med 60 kr per andel från och med 1 maj 2019.

Stämman godkände årsavgiften på 300 kr för hel andel och påminnelseavgiften på 60 kr.

11. Fastställande av budget för 2019

Stämman godkände föreslagen budget för 2019.



12. Kommunalt huvudmannaskap

Kristofer Stålnacke informerade stämman om nuläget kring arbetet med ändrat huvudmannaskap.

13. Val av styrelse

a) ordförande på 1 år

Stämman valde sittande Kristofer Stålnacke till ordförande på 1 år.

b) val av två styrelseledamöter på 2 år

Sittande omvaldes av stämman på 2 år, Stefan Möller och Leif Linnskog.

c) omval av styrelseledamotssuppleant på 2 år

Stämman valde sittande Sirpa Karlsson styrelseledamotssuppleant på 2 år.

d) val av en revisor på 2 år

Sittande Helen Bäckqvist valdes om av stämman på 2 år.

14. Val av 2 valberedare på 1 år.

Sittande valberedare Mats Johansson och Pierre Hagström valdes på ett år av stämman.

15. Ansökan av farthinder med en avgift på 200 kr

Mötet godkände avgiften på 200 kr för utsättning av farthinder.

16. Övriga frågor

Frågor kring parkeringsförbud. Styrelsen för vägföreningen kommer att sätta upp parkeringsförbud på Hagaholmsvägen från skolan ut till Hagbyvägen.

Stämman lyfte den dåliga vinterväghållningen.

Ett önskemål från medlemmar på stämman att det på styrelseprotokollen ska finnas en punkt om kommunalt huvudmannaskap. Detta kan styrelsen tillgodose.

Ordförande

Sekreterare

Kristofer Stålnacke

Cecilia Puranen

Justeras

Justeras

Anna Westberg

Kjell Hedgist



Dokument

Antal sidor: Bilagor:

Årsstämmoprotokoll 2019 HBVF--

Parter		
	Eva Andersson	Kristofer Stålnacke
	E. A. Bokföringstjänst AB eva@eabokforingstjanst.se	kristofer7902@live.com
	Mobile, 0046708173517	
	,	9
	Signatur	Signatur
	Datum	Datum
	Cecilia Puranen	Kjell Hedqvist
	cecilia.puranen@gmail.com	kjell_hedqvist@hotmail.com
	ceciia.purarien@giriaii.com	Kjeli_nedqvist@notmail.com
	Signatur	Signatur
		,
	Datum	Datum
		,
	Anna Wasthaya	
	Anna Westberg hallbom@hotmail.com	
	nanboni@notinan.com	

Signatur

2019-03-06

Datum

Avtalsnummer: 5c72eá998fce3

Undertecknad av (KS), (CP), (KH)

(Sida/Sidor 3 av 3)

(Digitalt signerat av Kristofer, Cecilia och Kjell)